КАРТА АВТОШЛЯХІВ
ПРОСВІТЯНСЬКА ПЕРІОДИКА
               
ІНФОРМАЦІЙНІ ПАРТНЕРИ Всеукраїнське товариство
Науково-публіцистичний телесеріал "Логос".
Серія навчально-ігрових програм "Дитяча колекція"
Етнічна музика України
Без мови немає нації!
Рубрики:
СЛОВНИК УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ
Т. Шевченко.
КОБЗАР
КРУТИ
Січень 1918р.
Архів ВУТ "Просвіта".  Сторінка  1
Архів ВУТ "Просвіта".  Сторінка  1  
3
4

5
6

2
Новини форуму «На захист української мови і державності»



До Президента України
Звернення
До  Українського народу
ПОЛОЖЕННЯ
про Координаційну раду  Форуму
  у Національному музеї Тараса Шевченка відбувся - ХІІ міський конкурс читців поезії Тараса Шевченка організований Товариством "Просвіта" спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Управлінням освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, Національнийм музеєм Тараса Шевченка. 1 КВІТНЯ - ДЕНЬ ГУМОРУ
200-річчю від дня народження Тараса Шевченка присвячується


- захист української мови і держави. Ткаченко Олег голова Правління Запорізького обласного об'єднання "Просвіта" ім. Тараса Шевченка, який у листопаді - грудні 2012 року пройшов містами і селами України від острова Хортиця до Києва, а нині вирушив  у "Піший марш "З Києва до Говерли". Маршрут: Київ -Житомир -Тернопіль - Івано-Франківськ - Говерла. Відстань - 692 км.  9 березня біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Києві відбулись урочисті заходи з нагоди 199-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря, організатором якиї виступило Всеукраїнське товариство "Просвіта" спільно з партіями і громадськими організаціями. Просвітяни в кожній області провели зібрання біля пам’ятників Тарасу Шевченку, літературно-мистецькі вечори, творчі конкурси для учнів і студентства, дарували бібліотекам “Кобзарі”, школам — комп’ютерні диски із записами творів Тараса Шевченка.
"Язик до Києва доведе" присвячений пам"яті Павла Глазового
Підведено підсумки  Всеукраїнського  конкурсу дитячо-юнацького патріотичного плаката і малюнка
"Палітра українського слова"
(вул. О. Гончара, 33) проводить  IV етап Форуму.
Василь Куйбіда Павло Мовч Володимир Василенко - правник та відомі політики, лідери партій та громадських організацій, що входять до складу  Всеукраїнського форуму "На захист української мови і державності". За результатами роботи,  буде прийнято Звернення до народу, до влади та патріотичних організацій із закликом до єдності та консолідації зусиль зі збереження Української ідентичності.
IV етап Всеукраїнського форуму "На захист української мови і державності".
21 квітня 2013 року на горі Говерла "Молитвою за Україну та швидше наведення порядку в нашій державі" завершився другий похід в рамках акції "Січовий шлях Просвіти". До молитви приєдналися просвітяни з Франківська, Львова, Коломиї, Дніпропетровська та мільйони українців, незалежно від конфесійної приналежності у всіх областях України. Після "Молитви за Україну та швидше наведення порядку в нашій державі" на Говерлі просвітяни читали твори Тараса Шевченка. Голова Запорізької обласної "Просвіти" Олег Ткаченко продекламував послання Тараса Шевченка "І мертвим, і живим".
Читати детальніше
Читати детальніше
"Просвіта"
Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім. Тараса Шевченка спільно з партіями та громадськими організаціями патріотичного спрямування в рамках Всеукраїнського форуму "На захист української мови та державності" в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ"  провели "круглий стіл" присвячений Дню Конституції України на тему: "Конституційні права українців на свою мову, культуру, історію та церкву", 25 червня в приміщенні Національної спілки письменників України відбулася 32 делегати із 12 районів області підводили підсумки чотирирічної діяльності та планували на майбутнє.
Рідний край
Народні традиції

SITE-MAP